FANDOM


This Forum has been archived

Visit the new Forums
Forums: Index Watercooler MediaWiki 1.13 upgrade/Resolved issues
FANDOM's forums are a place for the community to help other members.
To contact staff directly or to report bugs, please use Special:Contact.

50px-Replacement filing cabinet.svg

Note: This topic has been unedited for 2712 days. It is considered archived - the discussion is over. Do not add to unless it really needs a response.
If an issue listed here is not resolved, please move it back to Forum:MediaWiki 1.13 upgrade and reply there.

Login issue

Proxima Centauri have had trouble logging out and logging back in with the other account. We use the same computer. Our computer is erratic. We don't know if the problem is with our computer or yours. Barbara Shack 18:12, 9 September 2008 (UTC)

No update occured yet so it's not related. I hope you find help anyway. — TulipVorlax 20:07, 9 September 2008 (UTC)
We have been making some changes to our caching servers over the past several days. (These changes are unrelated to the MediaWiki 1.13 rollout.) Try clearing all of the cookies in your browser, then coming back and logging in again. --KyleH@fandom (talk) 20:43, 9 September 2008 (UTC)

Side topic about ads

I was comming here to ask if the ads are temporairly disabled (so it do not interfere with upgrading) or what ? On fr.3d and fr.guildwars i dont see them (even though i have show all ads checked). I only see a white space where the ad block should be. — TulipVorlax 20:07, 9 September 2008 (UTC)
We have temporarily removed most of the advertising from wikis in languages other than English or German. Right now, our foreign language sites are pretty small so it doesn't make much sense for us to devote resources to selling and managing advertising on them. Once those languages grow some, we'll probably enable the advertisements again, but for now most ads are disabled. --KyleH@fandom (talk) 20:43, 9 September 2008 (UTC)
(Should we move the separate topic elsewhere ?)
Ok, but why the blank space on w:fr.3D for exemple ? Is it caused because i still used the new column tag ?
While writing this, i think i understand why now... i've designed thoses main pages to accomodate the ad block using a visual clear so it doesn't cause problem with the rest of the layout... So the space may be normal as it is me who made it appear (not knowing ads were removed).
Thanks, i'll check this... — TulipVorlax 01:18, 10 September 2008 (UTC)
Yup, you figured it out. There is nothing in your right column, so when the ad disappeared, there was nothing to fill that space. That's why we highly recommend that you use the column tags to create a true two-column design using the column tags to create the column. With a true two-column design using the column tags, any content in the right column will slide up when there isn't an ad there (and slide back down once it returns). --KyleH@fandom (talk) 01:34, 10 September 2008 (UTC)

For further discussion of this, it would be best to create a new forum topic.

RC log problem

WoWWiki recent changes seem to be odd; all logs are under "Upload log", even though there are Deletions and Blocks there too. Gourra (talk) 09:32, 10 September 2008 (UTC)

Seems to be fixed now, thanks. Gourra (talk) 11:12, 10 September 2008 (UTC)

Category text problem

Category texts are conflicting with icons: [1]. Gourra (talk) 09:39, 10 September 2008 (UTC)

This is likely WoWWiki specific - I'll take a look. Kirkburn  talk  contr  @fandom  11:45, 10 September 2008 (UTC)

Categories showing as empty

Categories show as they are empty, despite that they are not: [2]. Gourra (talk) 09:46, 10 September 2008 (UTC)

It's possible that just needs populating. Kirkburn  talk  contr  @fandom  11:45, 10 September 2008 (UTC)
Okay, this was intentional in order to get the update up as fast as possible - the script to populate all these will be run shortly. Kirkburn  talk  contr  @fandom  12:08, 10 September 2008 (UTC)
I just looked in to it a little bit more. It appears that in the category list, the number only displays the number of subcategories rather than the number of articles in the category. So, this behavior is intentional. For example, check out wikipedia:Category:Wikipedia_featured_articles.

24.wikia

Thanks for implementing this new software, guys! A few concerns have come up:

  1. When using the recent changes at Wiki 24, clicking the Diffs brings me to a "Database error" that says "A database query syntax error has occurred. This may indicate a bug in the software. The last attempted database query was: (SQL query hidden) from within function "OutputPage::addCategoryLinks". MySQL returned error "1146: Table '24.page_props' doesn't exist (10.8.2.7)"." Essentially, diffs don't work anymore.
  2. Special pages has white text on white background. Ugly, ugly!

Can anyone assist with these? I'll see replies at my talk page sooner than here. Blue Rook 09:43, 10 September 2008 (UTC)

The diffs appear to be working okay for me now. You?
The section titles will need to be fixed by a local CSS tweak. Any other wikis using dark skins will need to do it too, unfortunately. Kirkburn  talk  contr  @fandom  11:52, 10 September 2008 (UTC)
The following in MediaWiki:Monaco.css will fix the specialpages heading, by making the background darker (change the colour if you want for your wiki):
/* Special:Specialpages fix */
h4.mw-specialpagesgroup {
background-color:#222;
}
However, there appears to be a bit of lag with updating CSS atm, so it may take a short while to update. Kirkburn  talk  contr  @fandom  12:20, 10 September 2008 (UTC)

Kirkburn, thanks so much for addressing these things. The diffs do work now, which is the important thing. The color on the special page is still off, but like ya said it just might take awhile for it to be fixed. Blue Rook 18:28, 10 September 2008 (UTC)

Either the above fix doesn't work, or else it's taking an *awfully* long time for CSS to update. The Special Pages h4 headers are still wrong on both 24 and Memory Alpha. -- Renegade54 15:02, 12 September 2008 (UTC)
The CSS loaded on 24 appears to have been updated (this), however, it's not doing the override - I'm not sure why (and Firebug isn't showing anything odd). WoWWiki appears to be okay with the same code. MA doesn't as their local CSS has not been updated. Kirkburn  talk  contr  @fandom  17:39, 12 September 2008 (UTC)
I think I identified an error in the 24 CSS, which should fix it. Also, I've updated MA's CSS. Kirkburn  talk  contr  @fandom  18:08, 12 September 2008 (UTC)

Spam filter with incorrect block

Spam filter is broken. Can't save a page with "a-r-r-a-y" in it. Kind of a biggie. -- Darth Culator (Talk) 11:06, 10 September 2008 (UTC)

Reported, being looked into. Kirkburn  talk  contr  @fandom  11:52, 10 September 2008 (UTC)
The problem has been identified, and is being fixed! Edit: fix is now being deployed ... techs have confirmed fix Kirkburn  talk  contr  @fandom  12:05, 10 September 2008 (UTC)

minor edit box gone

Posted this over @ User talk:KyleH before finding this; as well as the special pages problem, minor edit box is gone when editing with cologneblue skin.. only happens on TibiaWiki though, it's normal here. -- Sixorish 11:25, 10 September 2008 (UTC)

Confirming - see for example [3] ... I cannot reproduce on any other wiki, though. Kirkburn  talk  contr  @fandom  11:57, 10 September 2008 (UTC)
It's not just CologneBlue; just tried with any other skin, looks like a problem with the wiki. -- Sixorish 12:31, 10 September 2008 (UTC)
Aye, can confirm. I've passed it on. Kirkburn  talk  contr  @fandom  13:27, 10 September 2008 (UTC)
This seems to be fixed.. The special pages issue was nothing, intentional I guess. -- Sixorish 18:27, 14 September 2008 (UTC)
I accidentally found the source of the problem and implemented a temporary fix while researching this bug. It's a temporary fix, but it'll do for now. --KyleH@fandom (talk) 18:50, 14 September 2008 (UTC)

Link Suggest problem

Is it just me or are sugestions not coming up when you type in part of a link when editing on the Harry Potter Wiki? {{SUBST:User:Me Potter Fan/sig}} 11:27, 10 September 2008 (UTC)

Yes, it doesn't appear to be working for me either. Will report. Kirkburn  talk  contr  @fandom  11:59, 10 September 2008 (UTC)
Techs are looking into the issue. Kirkburn  talk  contr  @fandom  12:36, 10 September 2008 (UTC)
Should now be fixed! Kirkburn  talk  contr  @fandom  13:45, 10 September 2008 (UTC)
What was the fix? This feature is working as expected at Wikia central but not at the Rappelz Wiki. See also: this post at the help desk there. najevi 03:30, 14 September 2008 (UTC)
Problem solved. In my case an "onload hook" added to my custom monaco.js was failing at edit pages and this appears to have prevented subsequent scripts at wikia common from executing. najevi 00:53, 15 September 2008 (UTC)

AJAX RC broken

For those of you who use User:Kirkburn/global.js or similar, it is currently broken. It's likely due to a small change in MediaWiki - once the original author is online, I'll see what he can find out. Kirkburn  talk  contr  @fandom  12:36, 10 September 2008 (UTC)

Aaand the change is tiny. See here for the change to make. CamelCase ftw! Kirkburn  talk  contr  @fandom  13:22, 10 September 2008 (UTC)

Duplications

  1. The forum box at the top of this page is duplicated.
  2. The category box has a double border on Monobook; this duplication causes an HTML error because of a duplicated ID (that's the only HTML error on Monobook pages). The erroneous code is <div id="catlinks"><div id='catlinks' class='catlinks'>. --◄mendel► 14:59, 10 September 2008 (UTC)
  1. This duplication is intended - it's in two different forums.
  2. Do you have a link to an example of this? What you should be getting is <div id='catlinks' class='catlinks'><div id="mw-normal-catlinks">. I know of a problem on the old custom wowwiki skin - is this also a specific custom monobook skin? Edit: I see it affects uncyc, so it looks like wikis using their own custom skin have this problem. This does not affect wikis who just customize using local CSS Kirkburn  talk  contr  @fandom  15:43, 10 September 2008 (UTC)
  1. Ah, ok, hadn't noticed (I think I noticed a few days ago, but forgot again).
  2. Yes, it is a custom monobook skin. Any hints as to what we need to edit? --◄mendel► 16:08, 10 September 2008 (UTC)
Nothing to edit on your end - it's a skin PHP code issue. The techs have just spotted the change, and have made a fix. Kirkburn  talk  contr  @fandom  17:20, 10 September 2008 (UTC)
The fix hasn't been deployed yet? Because I'm still seeing double on the cat box. --◄mendel► 10:37, 11 September 2008 (UTC)
This fix is now deployed. Let me know if you see anything strange. --KyleH@fandom (talk) 21:27, 11 September 2008 (UTC)

Inaccesible

On this inactive wiki, the Main Page (and I think all mainspace articles) don't load. --YOWUZA TALK 2 ME! 17:29, 10 September 2008 (UTC)

That should be fixed now. We've noticed this problem on a few other wikis and are working on a way to find them and fix them automatically. In the mean time, if you see any more with SQL errors on all pages, post them here so we can fix them. --KyleH@fandom (talk) 17:38, 10 September 2008 (UTC)

Special:Allmessages

This may just be a problem with my computer, but I can't get Special:Allmessages to display on any wiki. --Michaeldsuarez (Talk) (Deeds) 19:50, 10 September 2008 (UTC)

It's fixed now. --Michaeldsuarez (Talk) (Deeds) 19:59, 10 September 2008 (UTC)
Glad to hear that. I was having trouble replicating the problem myself--did you do something to fix it, or did it just start working? --KyleH@fandom (talk) 20:03, 10 September 2008 (UTC)
I did absolutely nothing; the next time I tried, it just started to work. --Michaeldsuarez (Talk) (Deeds) 20:13, 10 September 2008 (UTC)

Recent changes widget

It seems if a page is deleted, it will still be visible in the widget as a diff=0 link. --User? 23:49, 10 September 2008 (UTC)

I believe that this behavior is intentional, but I'll check on it. --KyleH@fandom (talk) 00:04, 11 September 2008 (UTC)
Don't think it was intended to show at all if deleted. It didn't in 1.12 --User? 00:05, 11 September 2008 (UTC)
It looks to me like edits are removed from the recent changes widget for deleted pages, but moves persist. Are you seeing something different? --KyleH@fandom (talk) 00:08, 11 September 2008 (UTC)
Ahhh, it looks like moves didn't show up at all in the old recent changes widget. That explains the difference ... --KyleH@fandom (talk) 00:14, 11 September 2008 (UTC)
Yeah, seems to only affect deleted moves, I tested it again. --User? 00:15, 11 September 2008 (UTC)
Seems to also affect deleted image revisions. If I delete an old image revision it appears in the widget as if the image had been edited with a diff=0 link. --User? 10:50, 11 September 2008 (UTC)
Thanks. I've reported the issue. --KyleH@fandom (talk) 21:50, 11 September 2008 (UTC)
This should be fixed now. Let me know if you see any weird-ness. --KyleH@fandom (talk) 18:11, 16 September 2008 (UTC)

Can't access user talk page

Wiki: RuneScape Wiki

Talkpage: User talk:Azliq7

Error: Internal error

Details: Set $wgShowExceptionDetails = true; at the bottom of LocalSettings.php to show detailed debugging information.

Reported by: Az 14:29, 11 September 2008 (UTC)

Getting the same error when editing @ TibiaWiki; have any changes been made in the last few hours? (example) Edit: nevermind -- seems to work properly now -- Sixorish 14:34, 11 September 2008 (UTC)
Aye, there was a brief error in the system, got reported on IRC. All is well :) Kirkburn  talk  contr  @fandom  16:20, 11 September 2008 (UTC)

Spamtrap's busted

Hey, whatever you're updating has broken the wikia-wide spamtrap. Pages containing the word "a r r a y" (even in a filename!) can no longer be edited at all.

I assume this is because someone forgot to escape something in the new code. Tsk-tsk. -Derik 10:46, 10 September 2008 (UTC)

This issue has been resolved. Moving it here to consolidate MediaWiki 1.13 upgrade issues. --KyleH@fandom (talk) 23:27, 11 September 2008 (UTC)

Hiding Categories

Hi, I've tried using the new tag on category pages, but it doesn't seem to be hiding on the article page. I'm sure this is just something stupid on my end. Ex. DaNASCAT 22:55, 12 September 2008 (UTC)

It looks like this is another feature that requires the new parser to function properly. Take a look at the section above ... we can enable the new parser for you if you would like. --KyleH@fandom (talk) 00:23, 13 September 2008 (UTC)
I don't seem to have any of the templates possibly being affected by this change. Feel free to go ahead and change it. Thanks DaNASCAT 01:26, 13 September 2008 (UTC)
Done. You'll need to make an edit to any categories to which you have added the __HIDDENCAT__ tag. --KyleH@fandom (talk) 02:06, 13 September 2008 (UTC)

Episode Templates

Hi...the episode titles via the episode templates are no longer being recognized on our Episode Guide...The code hasn't changed and is the same for Season 1, which is turning up, but not for 2-4. Help! --ABrose 04:14, 13 September 2008 (UTC)

Heya! I took a look at it, and I believe that I have fixed the issue by simplifying your ep template. MediaWiki 1.13 has a limit on how many times you can call "expensive parser functions" on each page, and because of that template, you were using #ifexists (which is an expensive parser function) 4 times for each episode. I simplified the template to replicate the same behavior while only calling it once, but it's only a matter of time before you run up against that limit again (approximately 26 episodes from now). You may end up needing to eventually split up seasons; however, given the way that you're using it, you could probably eliminate that last #ifexists as well (ping me on my talk page if/when it becomes a problem and we can figure it out). --KyleH@fandom (talk) 06:20, 13 September 2008 (UTC)

Lowering upload rights

Since the upgrade only sysops or higher can upload images @ TibiaWiki. How can we adjust it to allow registered users to upload images? (according to Special:ListGroupRights, they can upload via a URL, but not from the Special:Upload page) Wikia Central's Special:ListGroupRights says normal users can upload. So maybe it wasn't intentional? -- Sixorish 15:41, 14 September 2008 (UTC)

It looks like the wiki was set up so that only users with a confirmed email address can upload files and do certain other kinds of actions. It looks like the setting that checks for confirmed email addresses was broken, so no one was getting added to that group. For the time being, I have added all those rights to the autoconfirmed group, so anyone who has an account older than 4 days can now upload, etc. I'm putting a request in to fix the emailconfirmed bug. Thanks! --KyleH@fandom (talk) 18:26, 14 September 2008 (UTC)
Heh, it feels like the entire wiki is broken or something, thanks for that -- Sixorish 18:51, 14 September 2008 (UTC)
This has been fixes on the technical side now, so we should be able to return you to your normal settings soon. Kirkburn  talk  contr  @fandom  14:12, 15 September 2008 (UTC)
ok, everything should be back to normal now. Let me know if you notice anything else strange happening. --KyleH@fandom (talk) 18:21, 15 September 2008 (UTC)
Just verified it, it's working as it should now. Thank you. --Temahk (TalkContribs) 18:51, 15 September 2008 (UTC)
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.