Topluluk Merkezi

Harika veri trendleri, Ayın Editörleri ve kaçırmış olabileceğiniz önemli güncellemelerin bir özetini içeren Bu Ay Fandom'da ile Eylül sona eriyor.

READ MORE

Topluluk Merkezi
Advertisement
Topluluk Merkezi

Bir hesabı kapatmak, hesabı tüm Fandom ağında kalıcı olarak devre dışı bırakan Fandom kullanıcıları için mevcut özel bir seçenektir. MediaWiki'nin çalışma şekli nedeniyle, hesapları silmek veya başka bir şekilde kaldırmak mümkün değildir.

Bir hesabı kapatmak ne anlama gelir

Bir hesabı kapatmak, her zaman özel bir özel sayfadan edinilebilir. Hesabınızı kapatmayı seçtiğinizde aşağıdakiler gerçekleşir:

  • Parolanız rastgele anlamsız saçmalıklarla karıştırılır.
  • Ayarlanırsa, kullanıcı adınızın yanında hesabınızda görüntülenen ad Account deleted olarak ayarlanır.
  • Profil resminiz silinir ve varsayılan profil resmiyle değiştirilir.
  • Hesabınız Özel:Katkılar ve diğer Özel sayfalarda devre dışı olarak işaretlenir.
  • Katkılarınızın başında "Bu hesap, kullanıcının tercihine göre veya Fandom tarafından dünya çapında devre dışı bırakılmıştır.", "Kullanıcı seçimi" kelimeleri bu sayfaya bağlanır.

Bir hesabı kapatmak ne yapmaz:

  • Kullanıcı adınızı herhangi bir düzenleme geçmişinden kaldırın.
  • Kullanıcı adınızı tüm günlüklerden (engeller gibi) kaldırın.
  • Oluşturduğunuz tüm sayfaları silin.
  • Herhangi bir sayfada yaptığınız tüm düzenlemeleri kaldırın.
  • Başka bir kullanıcının daha sonra kullanması için adı bırakın.
  • Kurduğunuz viki(leri)yi kapatın.

Kapatma alternatifleri

Fandom'dan çıkmanız gerektiğini düşünüyorsanız, hesabınızı kullanmayı bırakabilirsiniz. Bunu yapmadan önce diğer topluluk üyelerine ayrıldığınızı bildirmek için kullanıcı ve kullanıcı mesaj sayfalarınıza/mesaj duvarınıza bir mesaj bırakmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca tercihlede e-postanızı temizleyerek Fandom'dan e-posta almamayı da seçebilirsiniz.

Bürokrat haklarına sahipseniz, Fandom'dan ayrılmadan veya hesabınızı devre dışı bırakmadan önce başka bir kullanıcıyı yükseltmeniz önerilir. Bunu yapmak için, w:Special:UserActivity sayfasına giderek hâlihazırda bürokrat olduğunuz vikileri kontrol edin ve sonra başka bir kullanıcıyı bürokrat yapmak için Özel:Kullanıcı Hakları sayfasını kullanın.

Ayrıca hesap için yeni bir parola belirlemeyi seçebilir ve kasıtlı olarak hatırlaması zor veya imkânsız bir şeye ayarlayabilirsiniz. E-postanızla ilişkilendirmeyi kaldırmakla birleştiğinde, bu, hesabınızı kapatmakla aynı pratik etkiye sahip olacaktır.

Ayrıca hesabınızı yeniden adlandırabilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hesabımı yeniden adlandırma sayfasına bakın.

Hesabınızı nasıl kapatırsınız

Özel:CloseMyAccount sayfasındaki devre dışı bırakma isteği formu.

Hesabı kalıcı olarak kapatmanın sizin için doğru seçenek olduğuna inanıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

  • Özel:CloseMyAccount sayfasına gidin.
  • Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak istediğinizi doğrulamak için devre dışı bırakma sayfasının üst kısmındaki bilgileri okuyun.
  • Hesabınızı devre dışı bırakmak istediğinizden eminseniz, bu sayfayı okuduğunuzu belirten seçeneği ve hesabınızın devre dışı bırakılmasını istediğinizi onaylayan seçeneği tıklayın.
  • Hesabımı kapat düğmesini tıklayın. Otomatik olarak hesabınızdan çıkacaksınız.
  • Bu noktada, hesabınıza tekrar oturum açmak ve süreci tersine çevirmek için 30 gün'e sahip olacaksınız. Bu süre dolduktan sonra, hesabınız kalıcı olarak kapatılacak ve artık yeniden etkinleştiremeyeceksiniz. Kalıcı olarak devre dışı bırakılan Fandom hesaplarıyla ilişkili e-posta adreslerinin boşaltılmadığını ve bu nedenle yeniden kullanılamayacağını unutmayın.
  • Yinede 30 gün sonra değişiklik kalıcı olur ve profil içerikleri otomatik olarak silinir.

Bir istek nasıl iptal edilir

UCP gönderilmeden önceki 30 günlük ek süre içinde tekrar oturum açarken hesabımı yeniden etkinleştir formu.

Kararınızı tersine çevirmeye karar verirseniz:

  • Her zamanki giriş bilgilerinizle hesabınızı devre dışı bıraktıktan sonra 30 gün içinde hesabınıza giriş yapmanız yeterlidir. Yukarıdaki bağlantıya tıkladığınızda (hesabımı kapat), tersini yapar, bunun yerine "hesabımı yeniden etkinleştir" seçeneğini yönlendirileceksiniz.
  • Hesabımı yeniden etkinleştir düğmesini tıklayın.
  • Aşağıdaki düğmeyi tıkladığınızda, hesabınızla ilişkili e-postada bir onay e-postası alacaksınız.
  • Yeniden etkinleştirmeyi tamamlamak için e-postadaki bağlantıya tıklayın.

Not

UCP değişiklikleri nedeniyle artık eski yeniden etkinleştirmeye yönlendirilmeyeceksiniz. Bunun yerine, yeniden etkinleştirmek istediğinizden eminseniz hesabımı kapatın ve size tam tersi bir yönlendirme verecektir.

Ayrıca bakınız

Daha fazla yardım ve geri bildirim

Advertisement