Wikia


Elke gebruiker kan inhoud verwijderen door een pagina te bewerken en informatie te verwijderen. De inhoud is dan nog steeds beschikbaar in de pagina's geschiedenis. Leg je acties duidelijk uit in de samenvatting en/of de Overleg pagina om te verhinderen dat je bewerking teruggedraaid wordt.

Beheerders kunnen pagina's verwijderen zodat ze niet langer zichtbaar zijn voor niet-beheerders. Voordat je iets verwijdert, houd er rekening mee dat het vaak een fout is om inhoud te verwijderen.

Hoe vraag ik de verwijdering van een pagina aan?Edit

Deletedpage1

Een beheerder's zicht van een verwijderde pagina

Deletedpage2

Een verwijderde pagina terugplaatsen

Veel Wiki's gebruiken een sjabloon systeem om pagina's aan te duiden voor verwijdering (zoals Sjabloon:Verwijderen). Op deze Wiki's kan je {{delete}} (of iets gelijkaardigs) op een pagina typen om de beheerders te laten weten dat deze verwijderd moet worden. Normaal gezien wordt dit enkel gebruikt voor overduidelijke situaties, zoals pagina's die enkel vandalisme bevatten.

Voor minder duidelijke pagina's kan er een pagina opgezet worden voor overleg over welke pagina's te verwijderen. Dit geeft de pagina's vorige bewerkers een kans om te overleggen waarom het moet blijven of gaan.

Kunnen verwijderde pagina's teruggeplaatst worden?Edit

Ja, een beheerder kan een verwijderde pagina bekijken, en enkele of alle versies van de pagina terug zetten.

Hoe weet ik wat verwijderd is?Edit

Je kan het verwijder logboek bekijken op Speciaal:Logboeken/delete. Je kan een link naar deze pagina toevoegen aan je Werkbalk indien nodig.

Je zal geen bericht krijgen als een pagina die je gemaakt hebt of die je volgt verwijderd is. De pagina verdwijnt volledig van je bijdragen lijst en volglijst.

Wanneer je een pagina bezoekt die verwijderd is:

  • Een normale gebruiker zal de normale pagina aanmaak bericht zien en een bewerk box, maar er zal een box toegevoegd worden die je waarschuwt dat je een voorheen verwijderde pagina opnieuw aanmaakt.
  • Een beheerder ziet hetzelfde als een normale gebruiker, en ook een kleine link die zegt "bekijk of herstel N verwijderde bewerkingen?", waar N het aantal revisies is van de pagina die verwijderd was. Hierop klikken leid je naar een pagina die je toestaat om verwijderde inhoud te bekijken, en optioneel bepaalde versies van de pagina terug te plaatsen.

Is er een manier om informatie permanent te verwijderen?Edit

Mensen van het Fandom personeel kunnen de "overzicht" hulpmiddelen gebruiken om bepaalde versies permanent te verwijderen (bijvoorbeeld, diegene die persoonlijke informatie zoals adressen en telefoonnummers bevatten).

Zie ookEdit

Verdere hulp en feedbackEdit

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.