Wikia


Terugdraaien is een snelle manier om wijzigingen van andere gebruikers ongedaan te maken op je wiki.

Wie kan bewerkingen terugdraaien?Edit

Elke gebruiker van je wiki kan een bewerking ongedaan maken, maar Beheerders en mensen met het "rollback" gebruikersrecht krijgen een extra "Terugdraaien" knop te zien.

Vaak zie je mensen met zowel Beheerder als rollback gebruikersrechten. Aangezien beheerders de rollback rechten al hebben is het rollback gebruikersrecht dus overbodig.

Wat is het verschil met "ongedaan maken"?Edit

Er zijn enkele verschillen:

  • Terugdraaien werkt enkel voor de laatste bewerking op de pagina. Het is dus niet mogelijk om een oudere bewerking terug te draaien.
  • Als alle laatste bewerkingen van dezelfde gebruiker waren, zal de terugdraaien functie al die bewerkingen ongedaan maken.
  • Bij Ongedaan maken krijg je eerst nog een bewerk scherm te zien met de bijhorende wijziging die gaat gebeuren. Bij terugdraaien is dit niet het geval.
  • Je kan dus ook geen samenvatting ingeven.

Wanneer moet ik terugdraaien gebruiken?Edit

In principe kies je zelf voor wanneer je terugdraaien gebruikt in plaats van ongedaan maken. Wij raden je aan om terugdraaien enkel te gebruiken voor dingen zoals vandalisme.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.